De Kerkdrielse Badminton Club (afgekort K.B.C.) is opgericht op 6 juni 1970 met als doelstelling om het badmintonnen in de gemeente mogelijk te maken. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Badminton Bond waardoor leden de mogelijkheid hebben deel te nemen aan regionale en landelijke toernooien en competities.

K.B.C. neemt met jeugd en senioren teams deel aan de competitie. Naast de standaard trainingsavonden worden er voor alle leden regelmatig activiteiten gehouden zoals husseltoernooien, oud leden avond, clubkampioenschappen. Specifiek voor de jeugd worden daarnaast activiteiten zoals een sinterklaasavond en een verkleed carnavalstoernooi georganiseerd.

Voor geïnteresseerden is het altijd mogelijk een avondje te komen ‘proberen’ zonder verdere verplichtingen. Een badmintonracket hiervoor is in de zaal beschikbaar.

Alle leden moeten zelf zorgen voor sportkleding en schoeisel. Alle merken en kleuren zijn bij K.B.C. geoorloofd tijdens de training. Voor shuttles hoeft u niet te zorgen, dat doet K.B.C. Voor de jeugd zijn shuttles vrij beschikbaar. Senioren betalen eenmalig een borg voor een koker van 6 shuttles die zij zelf in beheer houden. Indien deze 6 shuttles zijn ‘verbruikt’ kunnen de oude ingewisseld worden voor nieuwe. Bij opzegging van het lidmaatschap wordt de borg bij inlevering van de koker met 6 shuttles terug betaald.

Uiteraard dient er ook voor een eigen badmintonracket gezorgd worden. Nu zijn er erg dure rackets welke alleen voor gevorderden en topspelers nuttig zijn. Aan de andere kant: een huis- tuin- en keuken (camping?) racket voldoet waarschijnlijk niet. Een racket uit de ‘middenklasse’ zal voor een startende badminton(n)(st)er prima werken.

Zie Algemeen voor verdere informatie.