Op vrijdag 19 april 2024 zijn ook dit jaar weer door 6000 scholen in ons land de koningsspelen georganiseerd. Onze club was ook dit jaar weer door de Zwijssenschool gevraagd om voor hun groepen 5 een korte badminton les te verzorgen. Om half 10 kwamen ongeveer 75 kinderen naar sporthal de kreek.

Onderweg waren ze door het slechte weer erg nat geworden. Vooraf was bedacht dat één groep 40 minuten in de speeltuin zou verblijven. Alleen door de regen kon dit niet doorgaan. Besloten werd door de leerkrachten dat in het 1/3 deel van de sporthal 50 kinderen met spelletjes bezig gehouden zouden worden. Ondanks enige geluidsoverlast kon KBC mooi hun vooraf bedacht trainingsprogramma afwerken. De warming up, de opslag tegen een foto van het koningspaar, het overslaan record poging en als laatste de ballonrun werd door alle jeugd met veel enthousiasme ontvangen.

Om 11.30 uur keerde de rust weer terug. Vertrokken de kinderen weer naar school om daarna van de meivakantie te gaan genieten. De KBC vrijwilligers Jan, Jo, Ad en Johan hebben daarna onder het genot van een kopje koffie en gebak (welke we van de school kregen) de drukte even verwerkt. In het fotoboek zijn een paar foto's van de spelen te bekijken.